16 augustus 2009

A christmas card and one in summer style

Vandaag en gisteren was ik weer druk met kaartenmaken. Ik heb twee kaarten gemaakt. De eerste is voor Kerst. Voor deze kaart heb ik gebruik gemaakt van de sketch van Dutch Card Lovers.

Yesterday and today I was busy with cardmaking again. I made two cards. The first one is for christmas. For this card I used the sketch over at Dutch Card Lovers.

De basis van de kaart is een dubbelgevouwen stuk kraft cardstock, dat ik aan de randjes heb bewerkt met inkt. Hierop heb ik met verschillende stukken papier (van MME Merry Days of Christmas en Kaiser Craft Vagabond) een compositie gemaakt. Alle papier is aan de randjes bewerkt met edge distresser. De cirkel heb ik getekend met mijn passer en vervolgens zelf uitgeknipt. De cirkel is versierd met enkele dotjes Liquid Pearls en drie Prima. La Femme Flowers, die ieder als hartje een strass steentje hebben. Om de kaart heb ik een stukje satijnlint gestrikt. De tekst 'Merry christmas' is gemaakt van Tiny Alpha Stickers, die ik extra glans heb gegeven met behulp van Diamond Glaze. De sneeuwpop is geknipt uit October Afternoon Good Cheers papier en heb ik bewerkt met inkt en Diamond Glaze. Deze sneeuwpop is opgeplakt met foamtape. Tenslotte heb ik een stukje plakkant onder de horizontale reep papier geplakt. Het plakkant is flink aangezet met Colorbox inkt (kleur Chianti).

En hier zie je een detailfoto. / And here you can see the details of the card. En deze zomerse kaart heb ik gemaakt met de sketch van CPS. Ik heb weer een Clear Card gebruikt als basis. And this card in summer style I made with the sketch over at CPS. Again I used a Clear Card as base.

De basis is een Shortcuts Clear Card. Hierop heb ik een stuk October Afternoon Hometown papier geplakt. Met foamtape heb ik nog een stuk papier uit deze serie hierop geplakt. De hoekjes heb ik afgerond afgeknipt. Het papier is aan de randjes aangezet met Colorbox inkt. Vervolgens heb ik een deel van deze October Afternoon Journal Card op de kaart geplakt. Dit 'label' is voorzien van de tekst Happy B-day met behulp van Tiny Alpha Stickers. Om de kaart is een stuk lint (Bo Bunny) geknoopt. Vervolgens heb ik uit het October Afternoon papier zes bloemetjes geknipt. Ik heb telkens twee van deze bloemetjes op elkaar geplakt en deze met behulp van dun organza lint voorzien van een steeltje en een blaadje. Het kaartje is afgemaakt met drie Half Pearls.

17 opmerkingen:

 1. Ze zijn leuk geworden Romy! Vind vooral het papier van de zomerse kaart erg leuk en erg....zomers, haha. Groetjes Marlieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Woow!! wat zijn het beide super leuke kaartjes geworden zeg! Erg leuk!

  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twee ontzettend mooie kaartjes, Romy! Super!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een paar geweldig mooie "Romy"-kaarten weer. Als je zo door gaat, kun je tijdens de winter de zomerperiode gaan scrappen om het warmer te krijgen, ha, ha, ha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. superleuke kaarten zijn het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! Ik vind zowel de zomer als de winterkaart prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Great cards, Romy! Love the styles of your two different versions :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zij weer mooie kaarten geworden,Romy
  gr,Lean

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie kaarten heb gemaakt!!
  Bedankt voor het meedoen met DCL.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Great colours on that CPS card and I love the wintry one too. :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige kaartjes Romy.
  Heel mooi papier. De kleuren zijn ook geweldig.

  Liefs Riet.x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. leuk leuk leuk
  vooral de winterkaart
  die steekt mijn oogjes uit zenne ,-)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeetje wat leuk weer beide zeg!!!! Wel gek idee om al met kerstkaarten bezig te zijn, maar wel slim! Als ik het zo zie krijg ik er ook wel weer zin in!

  Hmmmm eerst mijn vakantietravel! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Romy,
  Wat een leuke kaartje heb je gemaakt. Super! En wat een leuk papier van MME!

  groetjes,
  Sandra :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Adorable dsp, ribbon and flowers! Love your take on the CPS sketch.

  It's a good life!
  Terri E.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Your cards are wonderful, I so love how you used that CPS sketch.

  BeantwoordenVerwijderen

Your comments make my day! Thank you!