02 september 2009

Mini album about our family

Ik vind het maken van mini albums altijd best lastig. Maar voor de grote My Creative Scrapbook anniversary contest moest je vier dingen maken: een layout, een kaart, een altered item en een mini album. Ik hoefde alleen nog maar het mini album te maken, dus ik ging denken en denken...Wat kon ik maken? Ik heb besloten een mini album te maken over ons als gezin, waarbij ik gebruik heb gemaakt van een clear album en CC Everafter papier. Dit mini albm staat nu in onze huiskamer, want mijn moeder was er erg blij mee. I always find mini albums pretty difficult to make. But for the big My Creative Scrapbook anniversary contest you had to make four things: a layout, a card, an altered item and a mini book. And I only had to make the mini album yet, so I thought and I thought...What could I make? I decided to make a mini album about us as a family, using a clear book and CC Everafter papers. This mini album is now standing in our living room, because my mom was very happy with it. *Op de foto's klikken=groter* / When you click at the pictures, you can see larger images
Het boekje
Alle pagina's hebben ongeveer dezelfde indeling, om het niet al te moeilijk te maken voor mezelf (anders moet je veel dingen camoufleren). De randen heb ik telkens gemaakt met de border punch 'Lazy days of summer' van Fiskars. De hartjes van deze rand zijn iedere keer voorzien van een dotje Liquid Pearls. Het papier is allemaal aan de randjes beïnkt met Colorbox inkt. Het gebruikte clear album is van Kaiser Craft en het papier, zoals gezegd, van Cosmo Cricket uit de 'Everafter'-serie. Voor- en achterkant: De foto's zijn allemaal omlijnd met IDenty-pen, zodat ze beter loskomen van de achtergrond. De gebruikte bloemen zijn Prima. Artistry Flowers. De letter V die op de bloem op de voorkant is geplakt is de eerste letter van onze achternaam, en de letter R, verderop in het boekje, is de eerste letter van mij naam. Deze letters zijn mini thickers van American Crafts. Het vlindertje en enkele teksten uit het boekje (zoals de tekst op de voorkant) zijn rub-ons van Melissa Frances. Verder heb ik gebruik gemaakt van een Prima. Say It In Pearls Mixed Crystals swirl: een swirl die zowel uit pareltjes als strass steentjes bestaat. Ik heb de swirl in meerdere stukken geknipt, zodat ik in ene een heleboel swirls had. Het boompje heb ik gestempeld met deze clear stamp van Imaginisce, en vervolgens uitgeknipt en voorzien van een laagje Diamond Glaze. Het totaalplaatje: Hier zie je het totale boekje nog eens goed. Het boekje is bij elkaar gebonden door middel van twee boekbindringen, waaraan ik enkele lintjes heb gehangen. Het is heel leuk om ook met de 'diepte' van de pagina's van het clear book en met de doorzichtigheid van het clear album te spelen. Zo komt het vlindertje op de volgende pagina ook om het hoekje kijken, en hoef je af en toe minder papier te gebruiken, omdat je dit nog op de pagina daarvoor ziet, maar dan een stukje dieper gelegen. De pagina's uit het boekje:
De quotes die ik gebruikt heb, heb ik uit het 'elements' vel van Cosmo Cricket geknipt., en uit een vel met borders uit dezelfde serie De hoekjes heb ik afgerond afgeknipt en ze zijn vervolgens met foamtape op de pagina's geplakt, voor een diepte-effect. Het hartje dat achter deze bloem zit, heb ik gestempeld met de Heart Four clear stamp van Prima.
Deze afbeelding met de tekst 'Someday my prince charming will come' vond ik wel erg grappig bij een foto van mij. De jurk, de haren en de schoentjes van het meisje zijn voorzien van een laagje Diamond Glaze. Achter de foto heb ik hier tevens een tag geschoven, die voorzien is van een rijtje strass steentjes. De kleine letter R op de foto is een stickertje van Carolee's Creations.
Deze 'quote' heb ik zelf bedacht. Het leek me wel toepasselijk voor een drukke ouder van drie kinderen. Het haakje dat op deze 'tag' staat heb ik voorzien van dotjes Liquid Pearls. Op de linkerpagina heb ik er bewust voor gekozen de achterkant van de bloem op de pagina ervoor een beetje zichtbaar te laten. Zo krijg je niet allemaal rechte vormen in je boekje.
En tenslotte nog enkele detailfoto's hierboven, waarop je goed de Artistry Flowers en Say It In Pearls Mixed Crystals kunt zien.

18 opmerkingen:

 1. Wat een leuk boekje heb je gemaakt! En ik begrijp heel goed dat je moeder het boekje in de huiskamer heeft staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig boekje is dit geworden zeg, echt super. Ook een mooie lijn papier heb je hiervoor gekozen. Prachtig,
  groetjes,
  Wiebine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg stijlvol. Prachtig gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Romy wat een prachtig album heb je gemaakt zeg!!!
  Perfect!

  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super mooi boekje zeg. Dat papier is er uitermate geschikt voor. Heel mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow wat een prachtig mini-album heb je gemaakt. Dit papier is toch wel een van mijn all time favorite lijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tuurlijk staat je album te pronken! Hij is helemaal geweldig zeg!! Mooie kleurtjes en leuke foto's!!
  Spannend!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haahha die krijg je niet meet terug.Hij is Geweldig geworden alles past heel mooi bij elkaar.
  gr,Lean

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig boekje!! echt heel erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtig albummetje zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat heb je heel goed gedaan Romy! Super!! :-D

  groetjes Marlieke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Romy,
  Wat een schrik met je broertje! En wat is het toch een toestand in de Nederlandse ziekenhuizen! Hoezo? Geen bedden genoeg? Mijn hemel nog aan toe! WAAR BLIJFT ONZE ZORG?
  Ik hoop, dat het snel beter zal gaan met hem!
  Enne...VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE EERSTE PRIJS! ECHT TOPPIE, meis!
  HEt boekje is schitterend!
  Wat ben je met je 16 jaar toch een super talent!

  Liefs, Jen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echt super mooi!! je weet nu dat je vaker miniboekjes moet maken hahaha..!! echt super ik heb zelf nog een clear boekje liggen maar durf er niet aan te beginnen haha... het papier is ook errug mooi hoor!! goed gedaan....

  Gr. Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Love it! Heel erg mooi gedaan. Ever After van Cosmo Cricket is en blijft een mooie lijn! Ik vind de tekst bij jouw foto ook erg leuk. Een beetje zelfspot kan nooit geen kwaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. erg mooi boekje! altijd leuk die clear albums
  groetjes sam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dit is een prachtig werkstuk van jou alweer Romy! Ik begrijp heel goed dat je mama dit graag tentoonstelt in de huiskamer! Prachtige papierlijn ook!
  Er staat nog een verassing voor jou op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw Romy, wat een prachtig clear album is het geworden!! Ik vind hem super!!

  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Kan me voorstellen dat je moeder het in de kast wilde hebben staan ;) Het is een super gaaf boekje geworden, waar je best trots op mag zijn :)
  Groetjes,
  Selma

  BeantwoordenVerwijderen

Your comments make my day! Thank you!