11 augustus 2009

2 Sketches 4 You & Dutch Card Lovers

Een tijdje geleden heb ik samen met twee anderen van het SA-forum een paar Shortcuts kaarten gekocht, maar ik had nog steeds geen idee hoe ik de clear cards kon gebruiken. Maar gisteren kwamen er een paar ideetjes in me op, toen ik twee leuke wedstrijden zag. Dit zijn de kaarten:

A little while ago I bought, together with two other people of the SA-forum, a few Shortcuts card, but I still didn't had any idea about how to use the clear cards. But then there came a few ideas up in me yesterday, when I saw two nice challenges. These are the cards:

De eerste heb ik gemaakt voor de wedstrijd bij Dutch Card Lovers. Je moest een kaart maken in Pip-stijl en ook een beestje op je kaart gebruiken. Dit is wat ik ervan heb gemaakt. Oh, en voor de nieuwschierigen onder mijn bloglezers: Nee, deze 'Kiss me' kaart is niet voor een speciaal persoon, hihi:)

The first one I made for the challenge over at Dutch Card Lovers. You had to make a card in PIP-style (a Dutch brand with nostalgic images expecially in blue and red) and even you had to use a beastie on your card. This is what I came up with. Oh, and for my curious readers: No, this 'Kiss me' card is not for a special person, hehe.

De basis is een Shortcuts clear kaart. Hierop heb ik een stuk Sassafrass Lass papier geplakt, dat ik aan de randjes heb aangezet met inkt. Over de breedte van de kaart heb ik een stuk lint geplakt. Vervolgens heb ik een stukje Cosmo Cricket Early Bird papier gemat op zwarte cardstock, en het geheel met foamblokjes opgeplakt. Hierachter heb ik een deel van deze tag geplakt. De tag is aangezet met inkt, en heb ik voorzien van een klein kersje (geknipt uit Early Bird papier). Op het vlakje heb ik twee Grand Adhesions opgeplakt: een vogeltje en een stukje tekst. De tekst heb ik overgetrokken met zwarte fineliner, zodat deze meer opvalt. De kaart is afgemaakt met twee delen van een Prima. Say It In Crystals swirl. En deze kaart heb ik gemaakt voor Odetta, met behulp van de sketch van 2 Sketches 4 You. Zoals de tekst al zegt, is het een Zomaar kaartje. Speciaal voor haar Cards only-gallerie:) (Odetta en ik hebben elkaar een paar keer kaarten gestuurd en nu grapte ze dat ze thuis zoveel kaarten heeft staan dat ze een eigen kaarteninspiratie-gallerie heeft). And this card I made for Odetta, using the sketch over at 2 Sketches 4 You.

De basis van deze kaart is een Shortcuts clear kaart. Hierop heb ik een stuk October Afternoon Weathervane papier geplakt. Vervolgens heb ik nog een stuk van dit papier genomen en voorzien van een borderrand met een pons. De rand heb ik ook voorzien van dotjes Liquid Pearls en is op de kaart geplakt. Over de lengte is tevens een stukje lint geplakt. De bloem heb ik geknipt uit October Afternoon Detours papier en zelf heb ik voorzichtig de randjes ervan overgetrokken en ieder blaadje voorzien van een dotje Liquid Pearls. Op de bloem heb ik twee knoopjes (een clear button en een gewoon knoopje) geplakt, en deze vastgeknoopt met een stukje waxkoord. Ik heb een ander stukje October Afternoon dessinpapier genomen, en dit met foamblokjes vastgeplakt. Hierop is een rond stempelafdrukje (van Odetta) geplakt. De kaart is vervolgens afgemaakt met enkele strass steentjes en de tekst Zomaar, die gemaakt is van Making Memories Tiny Alpha Stickers.

16 opmerkingen:

 1. Allebei weer erg leuke kaartjes!!! Vind die van DCL super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke kaartjes alweer! Ik vind het bovenste heeeeel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat zijn het beide super leuke kaartjes geworden!!

  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat eerste kaartje is echt mega schattig...
  Maar ze zijn allebei heel erg leuk..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. beide kaartjes zijn weer goed gelukt he Romy?! Mooi hoor.

  groetjes Marlieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zijn weer geweldig geworden,Romy.
  gr,Lean

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Romy, Jouw kaart is echt helemaal het einde... wat een cutie zeg!!

  Leuk dat je weer hebt meegedaan aan DCL!!

  Liefs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige kaarten Romy,mooi papier weer, mooie kleuren.

  Liefs Riet.x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lovely cards!!!! love the first one, so so fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Very pretty! Thanks for playing at 2S4Y!
  Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, de bovenste kaart heeft een enorm hoog Pip-gehalte. Enne, de kaart gewoon bewaren totdat het wel een keer het geval mocht zijn. Heb je hem tenminste alvast in voorraad.
  Tja, de volgende kaart. Lucky, lucky me dat ik deze schitterende kaart hoogstpersoonlijk mag ontvangen!
  Groetjes, Odetta

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super gedaan. :)) Allebei de kaarten zijn helemaal toppie! Maar die bovenste vindt ik toch wel het leukst.:))

  Groetjes Rosalien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, in het echt is de kaart nog mooier! Heel hartelijk bedankt voor de lieve "Zomaar"-kaart.
  Lieve groetjes uit Somerset Garden, Odetta

  BeantwoordenVerwijderen

Your comments make my day! Thank you!