02 juli 2010

What a creative day!

Yesterday evening I just couldn't stop making cards. I made three cards in one evening. I also made my first card (at least the first one since 2,5 years) using a Rachelle Ann Miller stamp. When I just started scrapbooking, I bought a lot of stamped images online and I hadn't yet used any of them....until yesterday. I ordered a few Derwent pencils and coloured this cute stamped girl with pencils and Stickles. I know I still have a lot to learn, but since it's my first stamped image I'm pretty satisfied about how it turned out. I made this card for my mom, who turned 43 today, using the sketch over at 2 Sketches 4 You.
-
Gisteravond kon ik gewoon niet stoppen met kaarten maken. Ik heb drie kaarten gemaakt in één avond. Ook heb ik mijn eerste kaart (ten minste de eerste sinds 2,5 jaar) gemaakt met een stempelafdrukje erop. Toen ik net begon met scrappen, heb ik online veel stempelafdrukjes gekocht en tot nog toe had ik er daar nog geen één van gebruikt...tot gisteren dus. Ik heb een aantal Derwent potloden besteld en heb dit schattige gestempelde meisje ingekleurd met deze potloden en met Stickles. Ik weet dat hij nog niet perfect is, maar voor een eerste keer ben ik er best tevreden over. Ik heb deze kaart gemaakt voor mijn moeder, die vandaag 43 is geworden. De kaart is gebaseerd op de sketch van 2 Sketches 4 You.
1) Op een vlak kraft cardstock heb ik drie stukken Bo Bunny Jazmyne papier geplakt, waarvan de randjes zijn aangezet met Colorbox inkt. 2) Daarna heb ik met foamtape twee vierkantjes papier in het midden bevestigd. 3) Toen heb ik het stempelafdrukje ingekleurd met Derwent potloden en Stickles, het uitgeknipt en versierd met strass steentjes. Het vlindertje is op dezelfde manier gemaakt. 4) Over de breedte van de kaart is een lintje gestrikt met op het strikje een knoopje (met door de knoopgaatjes een stukje touw). 5) De bloemetjes zijn uit dessinpapier geknipt en met foamtape opgeplakt, evenals de rub-on tekst van Kaiser Craft. 6) Tesnlotte is de kaart versierd met diverse paarse strass steentjes.
And I made this card for a friend, who turned 17 on 25 June. She'll be celebrating her birthday next Sunday and since it's steaming hot in Holland at the moment, I decided to make her a summer inspired card. This card is also my participation on the colour challenge over at My Creative Scrapbook.
-
En deze kaart heb ik gemaakt voor een vriendin, die op 25 juni 17 is geworden. Ze viert haar verjaardag aanstaande zondag en aangezien het nogal warm en zomers is op het moment, besloot ik een zomers kaartje voor haar te maken. Deze kaart is ook mijn deelname aan de kleuren challenge bij My Creative Scrapbook.
1) Ook voor deze kaart heb ik kraft cardstock als basis gebruikt. Uit Fancy Pants Rusted Sun papier heb ik stukken in diverse maten gesneden. Hiervan heb ik de randjes voorzien van een beetje inkt en ik heb ze toen op de kaart bevestigd. De randjes met boogjes heb ik een beetje omgevouwen voor een apart effect. 2) Toen heb ik uit een ander stuk dessinpapier diverse kledingstukken geknipt. Deze zijn vastgemaakt aan een stukje jutetouw en toen als zijnde een soort waslijn bovenaan op de kaart vastgezet met een brad. 3) Ook over de breedte van de kaart heb ik een stuk touw geknoopt. 4) Daarna heb ik van Prima alphabet stickers de tekst 'Happy Bday' gevormd. De letters zijn tevens versierd met goudkleurige Stickles. 5) Aan de rechterkant van de kaart is een Jillibean Soup calendar sprout geplakt, waarop ik zelf de datum heb geschreven. Ik heb er een uitgeknipt broekje en drie strass steentjes bij geplakt. 6) En tenslotte zijn alle uitgeknipte figuurtjes nog voorzien van een laagje Diamond Glaze en dotjes Liquid Pearls.
And here's my last card for today. I made this for the sketch challenge over at Dutch Card Lovers. I turned the sketch 90 degrees and made this clean & simple card with it.
-
En dit is mijn laatste kaart voor vandaag. Deze is gemaakt voor de sketch challenge bij Dutch Card Lovers. Ik heb de sketch 90 graden gedraaid en er deze snelle en makkelijke kaart van gemaakt.
1) Als basis voor deze kaart is een kant-en-klare scallop kaart gebruikt van Ingrid.
2) Daarop heb ik drie reepjes Pebbles Inc May Bouquet papier geplakt. Alle papier is aan de randjes aangezet met Colorbox inkt 'Bronze'.
3) Toen heb ik onderaan op de kaart drie chipboardfiguurtjes (ook van Pebbles Inc) geplakt. Deze zijn versierd met Stickles en ik heb er een stukje touw omheen gestrikt.
4) Bovenaan op de kaart is nog een Melissa Frances rub-on tekst gewreven en de kaart is daarna afgemaakt met enkele blauwe strass steentjes.

21 opmerkingen:

 1. Hoi Romy,ten eerste gefeliciteerd met je moeder!En je kaart voor haar is mooi en je hebt de stempel mooi ingekleurd,tip,bij het scrapbookdepot hebben ze blender potloden ook van Derwent,daar kan je de kleuren mee vervagen.(misschien wist je dat al maar t werkt makkelijker dan geurloze terpentine)En je andere 2 kaartjes zijn ook heel mooi!!Ik vind de midelste zo leuk die kleurtjes maken me vrolijk!
  Fijne dag,Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met je moeder Romy! Je hebt echt drie prachtige kaarten gemaakt en ze zijn ook allemaal totaal verschillend. Ik vind dat je het afdrukje echt heel mooi hebt ingekleurd. Gelukkig heb je nu weer tijd om te kunnen scrappen.

  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heerlijk dat je vakantie hebt he ! nu kun je weer heerlijk je gangetje gaan !! ze zijn supermooi geworden ! gefeliciteerd met je moeder hoor !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gave kaartjes heb je gemaakt, vooral die eerste vindt ik geweldig. :))
  Bedankt voor het meedoen met de DCL.

  Groetjes Rosalien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi romy gefeliciteerd met je moeder je hebt wel een gaaf en voor jouw apart kaartje gemaakt ,maar het gaat je goed af en dan ook nog 3 met die hitte....pfff knap hoor.
  gr,lean.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie kaartjes hoor, en gefeliciteerd met je moeder

  *Kus Patries*

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pft wat een ontzettend warme dag voor je moeder om jarig te zijn! Gefeleciteerd! maar tegelijkertijd ook een mooie dag om jarig te zijn want ons kleine nederlandje heeft zowaar van het grote brazilie gewonnen! ik vind alle rie je kaarten prachtig. Allemaal heel anders maar stuk voor stuk leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Romy gefeliciteerd met je moeder,en je hebt weer prachtige kaarten gemaakt.
  En het inkleuren gaat je goed af,dit moet je vaker doen.

  liefs miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schitterende kaarten Romy,lief die stempel zeg,mooi ingekleurd.
  En je papier is echt zo mooi.

  Liefs Riet.x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met je mams Romy!
  Wat een prachtige kaarten zijn dit weer geworden, ze zijn echt allemaal even mooi!
  Bedankt voor het meedoen met DCL.

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooh wat gaaf zeg!!!!Alle drie helemaal super!!!! Moet je vaker doen dat inkleuren, heel leuk!!!
  Ben verliefd op het middelste kaartje, leuk die lijn met kleertjes!!!

  Fijn weekend!!!
  Ohja en van harte gefeliciteerd met je moeder!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wowzers! Such fantabulous cards! LOVE them!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oh wat en mooie kaartjes heb je weer gemaakt!
  felicitaties voor je mama

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd met je moeder !!

  Wat een super geweldige kaartjes,
  en kleuren mag je best vaker doen..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Darling work!
  Thanks for playing at 2S4Y!
  Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gorgeous cards Romy. The stamped image is beautifully done and there's no way I would have guessed that was you first attempt at colouring! Thanks for your comment on my blog too. The papers and embellishments are K and Co Serendipity range. I believe the papers are only available in packs. The butterflies and some flowers are from a Die Cut pack that is full of gorgeous pieces and the other flowers are from the dimensional details pack (all Serendipity range)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. alle 3 zijn ze erg leuk! vooral de middelste vind ik gaaf! heb zelf op het moment met dat warme weer helemaal geen energie om te scrappen. hoop snel weer wat te kunnen doen

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Super kaartjes! En nog gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder.

  BeantwoordenVerwijderen

Your comments make my day! Thank you!