02 augustus 2010

2 Cards & PhotoScape

Only one week till we're going on holiday: next Monday we'll go to France for one week. Luckily I can take a small box of scrapbook supplies with me, so that I can get some scrapping done there too:) But since I'm now having ALL my scrapbook supplies around me, I decided to make this week my 'scrap week'. My scrap week started with making two cards. The first one, below, is based on the sketch over at Card Patterns.
-
Over een week gaan we al op vakantie: komende maandag gaan we voor een weekje naar Frankrijk. Gelukkig mag ik een klein setje scrapbookspullen meenemen, zodat ik daar ook wat kan gaan maken:) Maar aangezien ik nu nog de luxe heb AL mijn scrapbookspullen om me heen te hebben, heb ik besloten dat dit mijn 'scrapweek' wordt. Mijn scrapweek startte met het maken van twee kaartjes. De eerste hieronder, is gebaseerd op de sketch van Card Patterns.
1) De basis is een dubbelgevouwen stuk kraft cardstock (hoe kan het ook anders, hihi). Hierop heb ik enkele stukken Creative Imaginations Loolah papier geplakt, waarvan de randjes zijn bewerkt met een edge distresser. 2) Over de breedte van de kaart heb ik een 'gekreukt lintje' gestrikt. 3) Toen heb ik van het stickervel, dat bij deze lijn hoort, de tekststicker, het zwarte tekststrookje en de bloemen genomen. De bloemen heb ik uitgeknipt en met foamtape opgeplakt, evenals de overige stickers. 4) Uit het dessinpapier heb ik de twee lieveheersbeestjes geplakt en deze zijn ook op de kaart geplakt. 5) De kaart is daarna versierd met flink wat Stickles en enkele strass steentjes.
And I made this card with the sketch over at 2 Sketches 4 You.
-
En deze kaart heb ik gemaakt met de sketch van 2 Sketches 4 You.
1) Op een basis van kraft cardstock heb ik twee rechthoeken en een lange strook papier geplakt. Het papier komt uit de Webster's Pages Postcards from Paris lijn. 2) Uit een vel papier heb ik toen verschillende figuurtjes (de bloemen, de pauw, de metalen pop, de luchtballon en het vogeltje) geknipt en deze zijn deels met foamtape en deels met gewone tape op de kaart geplakt. Ik heb de figuurtjes versierd met Stickles en Diamond Glaze. 3) Bovenaan heb ik om de breedte van de kaart een stuk touw gewikkeld en dit is vastgestrikt met behulp van een knoopje. Het knoopje heb ik overigens zelf versierd met Stickles en Liquid Pearls. 4) De kaart is tenslotte versierd met een Melissa Frances rub-on tekst en 4 groene strass steentjes.
And I just discovered new (free!) photo editing software. The programm is called PhotoScape and I had lots of fun playing with it. They have some pretty frames, filters (I love the 'movie'-filter) and colour modes. Here's what I made with it:
-
En ik stuitte net op een (gratis!) fotobewerkingsprogramma. Het heet PhotoScape en ik heb al veel plezier gehad met het spelen ermee. Ze hebben gave lijsten, filters (ik ben helemaal weg van de 'film'-filter) en kleurenmodi. Hier is mijn resultaat van een paar minuutjes spelen:

21 opmerkingen:

 1. wat heb je toch weer mooi kaartjes gemaakt! Er zit veel diepte in zo te zien! Die fot heb je mooi bewerkt! Bedankt voor de link naar het programma!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kaarten zijn weer heel mooi met gave details en heerlijke kleurtjes.De foto Naomi heb je mooi bewerkt ik ga er ook eens kijken bedankt voor de link enuhh srapze van de week.
  groetjes<Lean.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige kaarten Romy, wat een leuke details zitten erop!!!

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kaartjes hoor, en wat gaaf zo die foto! En have fun in je scrapweek ;)

  *Kus Patries*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. So beautiful!!! Your fussy cutting is gorgeous!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amazing work!!!!!!!!!!!! I need to come to Holland so you can teach me how to scrap like that...lol.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Absolutely amazing card...Beautiful talent!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Your cards are breath taking! Very Pretty!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wow Romy wat een mooie kaarten!!!Super!en die foto,die is mooi!!!!(waarom ga je geen foto opleiding doen...lijkt me wel wat voor jou!)En ik hoop dat je een super vakantie heb...maar eest genieten wij van jouw "scrapweek" yes!!!!ben zeer benieuwd en kom elke dag bij je koekkeloeren.... en je pakje scrapspullen mee nemen,logisch,je bent verslaafd....of niet;)!!!!!
  Fijne dag,Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Очень красивые работы!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. gorgeous cards! i am so glad i found your blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. gorgeous cards! i am so glad i found your blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ben jij toch weer ontzettend ijverig geweest en wat zijn de kaarten weer schitterend. De foto van Naomi is heel erg bewerkt door jou. Wellicht dat ik het ook eens een keer ga proberen nu ik het prachtige resultaat bij jou heb gezien. Ik vind het grappig om te lezen dat de meeste scrappers spullen meenemen. Dit is iets wat ik dus niet doe wanneer ik op vakantie ga, ik vergeet juist dan iets wat ik nodig heb, hahaha. Ik ben al blij wanneer ik mijn gewone bagage ingepakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hi Romy (LOVE your name!),
  Thanks so much for stopping by and leaving me such a sweet comment! I just ADORE your work. It's so beautiful. ;) Glad I found your blog!! Have a wonderful trip to France. I've ALWAYS wanted to go there!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat een prima beginnetje van je scrapweek !! Ik ben al benieuwd naar de rest !!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. What gorgeous cards! Each one is fabulous!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw echt supermooie kaartjes..prachtig en de foto is heel mooi zo.
  liefs Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 18. your cards are gorgeous - Love the paper choices and colors you used.
  Thanks for playing along with us at 2S4Y
  :) Kazan

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja die zijn leuk!!!!!! Heel verschillend maar allebei geweldig!!!
  En wat vervelend zeg een scrapweek!!! ;-) Heerlijk!!Nog vervelender is het om nog op vakantie te gaan: super!!!! :D :D :D
  Alvast heel veel plezier!!! Succes met het uitzoeken van de scrapspullen die meekunnen.... Lastig klusje!

  En ik ga zeker even kijken naar de fotoprogramma, ziet er super uit!!
  Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtige kaartjes , en photoscape is inderdaad een heel leuk programma , ik gebruik het ook altijd.

  BeantwoordenVerwijderen

Your comments make my day! Thank you!