12 juli 2009

En mijn vakantiewerk deel 2...

En hierbij mijn laatste scraps van vakantie: een kaartje en een layout.

Dit kaartje is gemaakt voor de kaartwedstrijd van het SA-forum. De opdracht was: Maak een ton-sûr-ton kaartje in een aparte vorm (ik heb gekozen een accoladevorm).

De basis is kraft cardstock. Ik heb met behulp van een Making Memories Journaling (onder andere de Wedding Black Swirl en Love Notes Swirl zijn hiervoor geschikt) een mal gemaakt voor een accolade-vorm en deze overgetrokken op de kraft cardstock. Het is aan de randjes aangezet met Paint Dabber. Hierop is een stuk Bo Bunny papier geplakt. De randjes heb ik met de hand (Wat een klus was dat....) geborduurd. Met foamtape heb ik een stuk Bo Bunny Alissa papier in het midden opgeplakt. De grote swirl is gestempeld (goed aandrukken, dan kan hij ook op meerdere oppervlakken doorlopen). Over de breedte van het kaartje is een stuk lint geplakt. De vlindertjes zijn geknipt uit SEI Bridgeport papier. Ze zijn aan de randjes aangezet met inkt, en hun 'lichaampjes' bestaat uit strass steentjes. De tekst Celebrate good times is een Melissa Frances Rub-On. Op het lintje is een Prima. Flower met twee knoopjes erbij geplakt. Het hartje van de bloem bestaat uit een spacer met daardoorheen een mini brad. Het kaartje is afgewerkt met een paar puntjes Liquid Pearls en strass steentjes.

En verder heb ik dus een layout gemaakt. Deze is voor de layoutwedstrijd op het SA-forum. De opdracht was om je ergens door te laten inspireren. Op Marktplaats had ik een stapel tijdschriften gekocht, waaronder enkele Grazia's (superleuke tijdschriften, er staat altijd hele mooie mode in!!) en die had ik meegenomen op vakantie. Ik heb me laten inspireren door deze bladzijde: de witte rand, groene achtergrond en verder gebruik van gouden en paarse tinten.

Dit is de layout:

De basis is een vel witte cardstock. Hierop is een stuk SEI Alpine Frost papier geplakt. In het midden zijn drie kleinere stukken papier (Bo Bunny en Basic Grey Wisteria) schuin opgeplakt. Alle papier is aan de randjes bewerkt met edge distresser en zwarte inkt. De foto is omlijnd met IDenty-pen, zodat deze beter los komt van de achtergrond. De titel bestaat uit foam thickers, die zijn omlijnd met IDenty-pen en deels over elkaar heen zijn geplakt. Naast de titel zijn twee grungeboard wings geplakt, die goud/koperkleurig zijn gemaakt met Colorbox inkt. Onder de titel heb ik vervolgens drie woorden gevormd van Adornit letterstickertjes, met daarnaast enkele puntjes Stickles. De datum is gemaakt van Making Memories Tiny Alpha Stickers. Vervolgens heb ik twee stukjes jute dubbelgevouwen en opgeplakt. Hierop zijn twee vlindertjes (geknipt uit SEI papier) geplakt, met als lichaampje enkele strass steentjes. Bij de vlinders zijn strass swirls van Prima. geplakt, en bij de bovenste vlinder tevens een Prima. Flower en een kroontje van grungeboard (gekleurd met Colorbox Copper en vervolgens bewerkt met Stickles) geplakt. De vleugels van de vlindertjes zijn versierd met lijntjes Stickles.

11 opmerkingen:

 1. Heel mooi weer Romy, heb je een fijne vakantie gehad??

  groeten monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geworden zowel je lo als je kaart.
  gr,Lean

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beide creaties zijn echt weer heel mooi geworden Romy!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He welkom terug weer!!!!
  Wat heb je gaaf gescrapt zeg!!! Super je lo, zo knap om die blz als inspiratie te gebruiken! Je kaartje is ook top!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn je kaartje en layout super geworden!! En wat heb je een leuke kleur gebruikt bij dat kaartje.

  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fijn dat je er weer bent, misschien kan jij me uit m;n scrappersblock halen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zowel je kaartje als je lay-out zijn erg mooi. Leuk zo'n lay-out geïnspireerd door een advertentie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die kaart is ECHT geweldig !!!

  En je layout is goed terug te zien eigenlijk dta je die daar op gebaseerd hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is dit toch weer prachtig gemaakt Romy.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel erg mooi! De kaart is schitterend. En de lay-out ook! Zo zie je maar weer: inspiratie vind je werkelijk overal!!! Groetjes, Odetta

  BeantwoordenVerwijderen

Your comments make my day! Thank you!